Преминула Дуња Ланго

Једна од најбољих водитељки, спикерки и новинарки телевизијског простора накадашње Југославије, Дуња Фигенвалд Пулетић умрла је у 74. години.

Дуња (Ланго) Фигенвалд Пулетић рођена је 27. новембра 1941. године у Загребу.

Како је њена ћерка Срна Ланго написала на свом Фејсбук профилу, Дуња Ланго је преминула јутрос после девет часова.

"У 9.20 јутрос престало је да куца широко и топло срце оне коју сам волела као никога никад. Осим свега што је била, мени је била мама. Једна једина, ненадокнадива. Отишла је достојанствено, како је и живела. Била је храбра и духовита до последње секунде. Остаје да будемо најбоља верзија онога што смо од ње научили и добили", навела је Срна Ланго и захвалила се свима за саучешће.

Дуња Ланго је завршила гимназију, уписала студије у Загребу и од 1960. до јуна 1967. године радила на Радио-телевизији Загреб.

Године 1967, преселила се у Београд и запослила у Радио-телевзији Београд. Дипломирала је на Филолошком факулету у Београду, на одсеку за енглески језик и књижевност.

Радила је као спикерка и водитељка информативног програма, као и културно-забавног програма РТС-а. Водила је телевизијске преносе музичких фестивала, као и квизове у чијој реализацији је учествовала и као сарадник.

Била је представница водитеља ЈРТ-а са својим програмом, на Оснивачкој скупштини водитеља света у оквиру интернационалног ТВ фестивала, у Монте Карлу, 1977. године, објављено је на сајту Дуње Ланго.

Водила је а затим уређивала евровизијске емисије. На РТС-у је радила до јуна 1999. године, када је отишла у пензију.

Послата је на принудни одмор од јануара 1992. године до децембра 1995. године, по одлуци тадашњег генералног директора РТС-а Милорада Вучелића, пише на њеном сајту.

Када је, по завршетку бомбардовања 1999. године, поново стављена на листу за принудни одмор, на сопствени захтев отишла је у пензију.

Од децембра 1995. до априла 1999. године, била је уредница и водитељка емисије Модни магазин. Глумила је у филмовима Моја луда глава, Без, Бoмбаши.

број коментара 25 Пошаљи коментар
(петак, 20. нов 2015, 21:41) - ivan dubrovnik [нерегистровани]

Posljednjji pozdrav voditeljskoj divi

Otisla je jos jedna od legendarnih voditeljica nasih televizija.Velika dama,sjajna profesionalka,divna dusa.Neka nadje vjecni mir
u nebeskim prostranstvima.


(петак, 20. нов 2015, 11:25) - Marija [нерегистровани]

Sijećanje

Bila je fenomenalna spikerica sućut obitelji.

(петак, 20. нов 2015, 02:37) - Branko [нерегистровани]

Takvi se profesionalci retko radjaju

Saucesce porodici Dunje Lango neka joj je vecna slava

(четвртак, 19. нов 2015, 22:07) - anonymousVera iz Niša [нерегистровани]

Saućešće povodom smrti Dunje Lango

Bilo je časno i lepo slušati i gledati Dunju na TV .Stas ,,glas ,,držanje , sve je kod nje bilo divno. Tugovaču za njom kao i za Jugoslavijom. Neka joj je laka zemlja a porodici iskreno sučešće.

(четвртак, 19. нов 2015, 21:01) - natalija [нерегистровани]

saucesce

Iskreno saucesce porodici,zena je ostavila veliki trag i amanet o kulturi govora i ponasanja kao pravi profesionalac

(четвртак, 19. нов 2015, 20:49) - Milan [нерегистровани]

Pocivajte u miru onako kako ste godinama "zracili" nase male, zaboravljene Jugo ekrane

Neka Vam je vecna slava!

(четвртак, 19. нов 2015, 19:38) - Dragan R V [нерегистровани]

plemenitost

Iz nje je zracila jedna velika plemenitost, Dunja, pocivaj u Bozijem miru I nek ti je lagana crna zemlja a familiji iskreno saucesce, Amin.

(четвртак, 19. нов 2015, 17:40) - anonymous [нерегистровани]

Hvala joj

Sećam se Dunje Lango kada je vodila emisiju Nedeljno popodne na RTS-u. Od tada mi je ostala u sećanju kao voditeljka sa izuzetno prijatnim glasom i vrlo lepa žena. Hvala joj što je naše živote učinila lepšim.

(четвртак, 19. нов 2015, 16:57) - anonymous [нерегистровани]

Iskreno saucesce

Iskreno saucesce porodici preminule Dunje koja nam je jos u ranoj mladosti ostavila pecat plemenitosti i lepote koji ce ziveti u nama ceo nas zivot.

(четвртак, 19. нов 2015, 15:39) - Патриот [нерегистровани]

Жао нам те Дуњо!

Саучешће Дуњиној породици. Велика звезда је отишла прерано, жалосно. Зашто је била малтретирана принудним одморима, не знамо, само можемо да претпоставимо, код нас се све прашта само успех и популарност не, поготово ако је претпостављени популарног завидан и нарцисоидан.