"Ослобођен" Пети паркић

Градоначелник Београда je са представницима ГП "Црнотравац" договорио компромисно решење поводом случаја Петог паркића. Инвеститор ће одустати од градње на простору између улица Станислава Сремчевића и Деспота Оливера на Звездари.

Градоначелник Београда Драган Ђилас је са представницима ГП "Црнотравац" договорио компромисно решење којим се предвиђа "ослобађање" простора Петог паркића, изјавили су  представници Инцијативног одбора за одбрану тог парка.

Према речима Драгана Ђурашиновића из тог одбора, "браниоце" је градоначелник обавестио да је са инвеститором постигнут договор да то предузеће одустане од градње на простору између улица Станислава Сремчевића и Деспота Оливера на Звездари.

Ђилас је грађанима поручио да поднесу захтев за измену Регулационог плана тог дела земљишта, а да ће након усвајања предлога у Скупштини града, та парцелу бити уврштена у систем градских паркова.

Први човек града изразио је задовољство постигнутим компромисом, али и указао да грађани пре покретања сличних акција треба да размотре и ефекте на целокупан развој града, наведено је у саопштењу Градске управе издатог након састанка са представницима инвеститора.

Београд је град који се развија, а инвестиције у њега од великог су значаја јер доносе нова радна места од којих живимо и даље градимо, рекао је том приликом Ђилас.

Подсетимо, сукоб између предузећа "Црнотравац", које је на том простору планирало да гради стамбено-пословни објекат и гаражу површине око 5.000 квадратних метара и грађана, траје више од три године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво