Давенпорт примио делегацију породица киднапованих на КиМ

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт примио је делегацију Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, коју је предводио председник удружења Симо Спасић.

Циљ удружења је био да амбасадору укажу на проблем киднапованих и убијених од 1998, 1999, 2000, 2004. године на Косову и Метохији, а изнели су податке о броју жртава и начинима на који су киднаповани и убијени њихови најближи чланови породице.

Истакли су да после 17 година нико од злочинаца није кажњен и да се надају брзом почетку рада специјалног суда за ратне злочине које је починила ОВК.

"Давенпорт је исказао дубоко разумевање за наш проблем надајући се да ћемо заједно доћи до истине и правде", наводи се у саопштењу Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Шеф Канцеларије Еулекса у Београду Аксел Јанике је изнео податак да мисија Еулекса траје до јуна 2016. године и да се надлежност након тог периода предаје институцијама на Косову, у овом случају мислећи на правосуђе и полицију, али с обзиром да није довољно учињено на расветљавању ратних злочина, корупције и криминала па се размишља да се мандат продужи и после наведеног датума.

Председник удружења Симо Спасић је на то излагање одговорио да не може да се сложи јер би било неправедно и погубно по породице српских жртава да се досадашња активност Унимка и Еулекса, како је рекао, преда у руке доказаних предратним, ратним и послератним злочинцима који представљају лажну државу Косово.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара