Читај ми!

Породица враћена у Србију из Данске

На основу споразума о реадмисији, чији је потписник Србија, у Смедерево је стигао млади брачни пар с троје малолетне деце пошто нису добили политички азил у Данској.

Брачни пар Адем А. и Фадила А. јуче је, са малолетном децом рођеном 2014, 2013. и 2008. стигао авионом из Копенхагена у Београд, и по налогу Црвеног крста Србије преузео их је Црвени крст Смедерева на једномесечни смештај у прихватилишту те организације у Малој Крсни.

"Они ће најдуже у прихватилишту бити смештени месец дана, док се не снађу. Петочлана породица је из Копенхагена послата са пет папира које им је издала амбасада Србије у Данској као путне исправе јер немају никаквих личних докумената", рекао је агенцији Бета секретар Црвеног крста Смедерево Томислав Живановић.

Додао је да породици предстоји прибављање свих неопходних личних докумената.

"Ми смо у Црвеном крсту данас имали мали проблем јер се најмлађи члан породице разболео, а нико у тој породици нема доказ о здравственом осигурању, ни личну карту. Упутили смо бебу на одељење педијатрије, па смо морали да обезбедимо бесплатну лекарску помоћ малом пацијенту."

Породица је изразила жељу да се насели близу Београда, а помињана је и Сремчица.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво