Читај ми!

Протест Мађарској због сузавца који је бачен на територију Србије

Министар за рад Александар Вулин оштро је протестовао због тога што је Мађарска употребила водене топове и сузавац против избеглица, истичући да је то урађено и на територији Србије, на шта ниједна држава нема право.

"Ово је бачено преко граничне линије, на шта ниједна држава нема право и због тога најоштрије протестујем", рекао је Вулин новинарима.

Он је навео да покушава да убеди избеглице да се са граничног прелаза врате у прихватни центар у Кањижи, како би се опоравили и додао да не зна да ли има повређених миграната.

Према његовим речима, део миграната већ се креће ка Кањижи.

Вулин је рекао да је Србија већ упозоравала да је могуће да дође до овакве ситуације, с обзиром на то да је велики број људи на малом простору, а немају могућност да задовоље ни своје елементарне потребе нити да затраже азил.

"Оваква ситуација у којој мигранти немају могућност ни да затраже азил само ће стварати проблеме", рекао је Вулин.

Он је навео да су министри унутрашњих послова Србије и Мађарске у комуникацији.

Оценио је да Мађарска мора да покаже да је спремна да избелицама обезбеди да остваре своја права, наводећи да је јуче Мађарска процесуирала само 70 тражилаца азила док је, примера ради, Србија јутрос у Прешеву процесуирала 1.630 особа. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво