МУП одбацује оптужбе о епидемији суицида

Министарство унутрашњих послова Републике Србије најоштрије одбацује неистините наводе Независног полицијског синдиката Србије да је у МУП-у завладала епидемија суицида међу запосленима, јер статистика показује да је током ове и претходне године далеко смањен број самоубистава полицијских службеника.

Током прошле године самоубиство је извршило пет припадника МУП-а, а у првих седам месеци ове године њих троје, наводи се у саопштењу.

"Зарад истинитог информисања обавештавамо јавност да је током 2006. било 12 самоубистава полицајаца, 2007. године 13 суицида, 2008. године осам, током 2009. десет, а следеће године извршено је једно самоубиство више", наводи се у саопштењу. 

како се додаје, у 2011. години убило се 14 припадника МУП-а, током 2012. десет, а у 2013. години осам.

"Из ових података јасно се види да није тачно да је у последњих 10 година 130 полицијских службеника извршило суицид, како тврде у Независном полицијском синдикату Србији, већ је тај број мањи од 100. Званични подаци јасно указују да је број самоубистава смањен, али и један изгубљени живот је превише за Министарство унутрашњих послова Републике Србије", пише у саоптењу.

"Међутим, не можемо да жмуримо на неистине које су изрекли представници Независног полицијског синдиката Србије и истичемо да је жалосно што се на овакав начин боре за привилегије унутар МУП-а", наводе у том министарству.

За полицијске службенике и чланове њиховог синдиката било би далеко боље да су поправили резултате свог рада у борби за бољи положај запослених у МУП-у.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво