Ђелић и Јад одали почаст Татону

Француска државна секретарка за спорт Рама Јад и потпредседник Владе Божидар Ђелић положили су венце и запалили свеће на Тргу Републике поводом смрти француског држављанина Бриса Татона.

На Тргу Републике у Београду, су поводом смрти француског држављанина Бриса Татона, положили цвеће и упалили свеће француска државна секретарка за спорт Рама Јад и потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић.

Ђелић је рекао да тај заједнички гест треба да покаже да су Србија и Француска решене да овај злочин не остане некажњен, као и да починиоци добију најстрожије маскималне казне.

"Србија неће толерисати оне који желе да се сукобе са другима само зато што су различити. Србија ће у наредним периоду показати да је правна држава где ће екстремистичке групе бити забрањене", рекао је Ђелић и додао да ће цело друштво подржати напоре државних органа да се изгради европско друштво, у коме ће странци увек бити добродошли.

Ђелић је истакао да је важно да ту решеност виде и француски пријатељи, али посебно је важно за саму Србију да гради толерантно друштво.

Француска секретарка Рама Јад изјавила је да монструозни злочин који се догодио, ипак, неће имати последице на односе између Србије и Француске.

"Знам да је српски народ гостопримљив и гостољубив, и знам за веома јаку везу која веже српски и француски народ и, колико год да је монструозан, овај злочин неће имати последица на односе Србије и Француске", рекла је Рама Јад новинарима.

Француска државна секретарка је истакла да је јавно мњење у Француској било јако ожалошћено и емотивно је реаговало на насилну смрт Татона, "али знамо да су српске власти посвећене томе да се сви починиоци овог злочина ухапсе, као и да изречене казне буду примерене".

Јад је навела да Француска не жели да Србију посматра само у огледалу те драме и истакла да осећа олакшање пред решеношћу српских власти да се изборе са насиљем у спорту.

Француска државна секретарка разговарала је са министарком правде Снежаном Маловић.

На Тргу Републике јуче су грађани положили цвеће и запалили свеће Брису Татону који је преминуо 29. септембра. Њега су хулигани претукли 17. септембра у центру Београда.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво