Захвалност српском народу на солидарности

Француска министарка спорта Рама Јад изјавила је у Београду да се нада да ће сви осумњичени за убиство Француза Бриса Татона бити ухапашени и осуђени за тај злочин. Јад је изразила захвалност српском народу на солидарности. Дачић: Србија ће учинити све да се казне починиоци убиства.

После разговора са министром унутрасњих послова Србије Ивицом Дачићем у Београду, француска министарка спорта Рама Јад изјавила је да се нада да ће сви осумњичени за убиство Француза Бриса Татона бити ухапашени и осуђени за тај злочин.

"Изражавам захвалност српском народу на солидарности коју је показао према породици Бриса Татона и француском народу", рекла је француска министарка на конференцији за новинаре.

Франциска министарка и министар Дачић сложили су се да све земље на свету треба да своје снаге усмере у борби против хулиганства на стадионима, које, како су оценили, нема никакве везе са спортом.

"Желела бих да вам се захвалим на упућеним изразима саучешћа као и на напорима које је уложила српска држава, на подршци коју сте упутили породици Бриса Татона и на сарадњи са представницима француских званичника", рекла је министарка.

"Француска и поред трагичног догађаја жели да настави сарадњу са Србијом", поручила је Јад.

Велика опомена

Дачић је рекао да је ухапшено десет осумњичених за убиство, а да се за двојицом још трага. Додао је да ће њима бити суђено за тешко убиство за које је предвиђена затворска казна до 40 година.

Дачић је оценио да је убиство Бриса Татона "велика срамота за нашу државу и народ".

"Гроб Татона биће једна велика опомена да се што пре избришу последице и онемогући вандалство и криминал који се крије кроз навијачке групе и разне друге екстремистичке организације", рекао је српски министар.

Дачић ће истакао да је целокупна српска јавност осудила овај злочин, као и да је евидентно да сви државни органи, и то не само наше државе него и широм света, морају свим средствима да спрече хулиганство које изазива и смртне последице.

"Наша држава ће учинити све да се казне починиоци убиства. Након обдукције тело ће бити пребачено у Тулуз и наравно у договору са правосудним органима, свакако да ће и породица и да ће Француска бити обавештавани о целокупном процесу који ће бити вођен против оних који су осумњичени за ово убиство", навео је Дачић.

Са француском министарком у Београд је дошао и председник фудбалског клуба Тулуз Оливије Сапран.

Брис Татон кога су хулигани претукли на Обилићевом венцу у центру Београда 17. септембра, преминуо је јуче око 10 часова у Клиничком центру Србије.

Француска министарка је разговарала и са српском министарком за спорт и омладину Снежаном Самарџић-Марковић, а састала се и са родитељима Бриса Татона.

 У току сутрашњег дана састаће се и са потпредседником Владе Србије Божидаром Ђелићем.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи