Татонови родитељи о смрти сина

Родитељи трагично настрадалог младића из Француске, Ален и Сизан Татон, у интервјуу за лист "Депеш ди миди" рекли су да је њихов син погинуо јер се затекао на погрешном месту у погрешно време. Његове убице носе обележја варварског национализма, изјавили родитељи.

Француски медији и данас опширно извештавају о трагичној смрти Бриса Татона. Родитељи младог Француза, Ален и Сизан Татон, рекли су у интервјуу за лист "Депеш ди миди" да је њихов син погинуо јер се затекао на погрешном месту у погрешно време и да његове убице носе обележја варварског национализма.

У потресној исповести за лист из Тулуза, родитељи Бриса Татона рекли су да је њихов син уживао у животу и да се са радошћу припремао за пут у Београд очекујући добар провод.

Пријатељима је рекао да одлази без дреса и заставе на утакмицу и да је у продавници у којој ради узео неколико слободних дана.

Кад су 17. септембра чули да су у Београду нападнута двојица француских навијача, несрећни родитељи ниједног тренутка нису помислили да је жртва њихов син, све док им то вече полиција није закуцала на врата.

"Бес и туга су нас преплавили. Размишљали смо о његовом путовању у Београд, о томе колико се радовао док се припремао за полазак. Брис је волео живот, уживао је у сваком тренутку", рекла је Сизан Татон.

Чим су сазнали да им је син тешко повређен, Ален и Сизан дошли су у Београд и били су крај његовог узглавља и у тренутку када је преминуо.

Преносећи информације до којих су дошли у Београду, рекли су да се на Бриса и његове пријатеље из чиста мира окомила хорда варвара.

"Брис је добио ударац флашом у главу и остао је заслепљен крвљу која му се сливала низ лице. Засут је ударцима и бачен низ степенице. Брис је погинуо јер се затекао на погрешном месту у погрешно време", рекао је младићев отац.

Према сазнањима до којих су дошли, Татонови родитељи кажу да су Бриса напали националистички екстремисти који су намеравали да шире терор током "Поворке поноса".

"Ти људи носе обележја варварског национализма. Међу једанаесторицом приведених због напада су и један архитекта, неколико студената права - деца из добрих породица. Ти дивљаци, којима политички манипулишу екстремистички противници уласка Србије у Европску унију, кренули су у потрагу за новим жртвама, по могућности странцима".

Родитељи су похвалили особље Клиничког центра Србије, а француски лист констатује да су Срби запрепашћени таквим насиљем и да су власти Србије и Београда и руководство Партизана изразили саучешће породици Татон.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи