Читај ми!

Позив владама да смање емисију штетних гасова

На данашњи Светски дан заштите животне средине, мрежа организација окупљених у оквиру пројекта "Одржива енергетска политика југоисточне Европе", позвала је владе у региону да реагују брзо и одреде своје националне циљеве за смањење емисије гасова који доводе до ефекта стаклене баште, саопштено је из те мреже.

Звездан Калмар из ЦЕКОР-а, који припада мрежи, а који ради на енергетском моделу за Србију, рекао је да је потребно да Србија своју енергетску стратегију усмери у правцу децентрализације, која ће водити ка редукцији емисија и ка повећању отпорности инфраструктуре и климатских промена, преноси Танјуг.

"Највећи изазов је смањивање емисије из саобраћаја, а да се не угрози економски развој у Србији и ту је потребно да Србија уради највећи напор развоја", рекао је Калмар.

Србија припрема конференцију на високом нивоу о климатским променама 11. јуна на којој ће потпредседник Европске комисије Марош Шефчович координисати напоре ЕУ да се достигну циљеви у области климатских промена до 2020. и 2030. године, стоји у саопштењу.

Са политичког становишта било би врло значајно да Република Србија покаже максимални допринос глобалној борби против климатских промена, односно да то буде национални интерес и циљ развоја, јер као будућа држава чланица ЕУ, треба да транспонује нарочито скуп тзв. Пакет за климу и енергију ЕУ, стоји у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво