Нови Пазар, сећање на жртве НАТО бомбардовања

Уз сузе, свеће и цвеће родбина, пријатељи, грађани и представници институција војске, полиције и локалне самоуправе одали су пошту жртвама НАТО бомбардовања пре 16 година у Новом Пазару.

На данашњи дан, 31. маја 1999. године у 13.25 минута НАТО бомбом погођена је стамбена зграда Р-74 у Улици Стевана Немање у Новом Пазару. Тада је страдало 11 недужних цивила међу којима је и најмлађа жртва НАТО агресије, двогодишњи Марко Симић, који је живот изгубио у наручију свога оца Владана Симића.

Нашли су их загрљене. Марко би сада имао 18 година, а заувек је остао дете. Поред њих погинули су и Драгица Биорац, Драган Симовић, Звездан Јајић, Миодраг Никић, Ђорђе Пантовић, Голуб Ратковић, Марко Роглић, Рацо Вранић и Дејан Милошевић.

Место на коме се налази споменик погинулим Новопазарцима добио је назив Трг НАТО жртава, а покренута је и иницијатива да један од вртића у Новом Пазару носи име Марка Симића.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 02. јун 2015, 00:46) - anonymus [нерегистровани]

Вечна им слава

Нека је вечна слава жртвама овог злочина. И само да напоменем да најмлађа жртва НАТО агресије није двогодишњи Марко Симић, како је наведено у чланку, већ једанаестомесечна Бојана Тошовић из Мердара код Куршумлије, која је погинула 10. априла, исто као и Марко, у наручју свога оца.

(понедељак, 01. јун 2015, 22:50) - stokholm [нерегистровани]

1999

Nek im je vecna Slava.

(недеља, 31. мај 2015, 19:41) - anonymous [нерегистровани]

In memoriam

Nikada ne zaboraviti !
Nikada ne oprostiti !

(недеља, 31. мај 2015, 16:12) - anonymous [нерегистровани]

Selektivne bombe

Selektivne neke bombe a i vidim izaslo "dosta" Pazaraca i stranackih lidera iz Pazara da oda postu nevinim zrtvama agresije. Pokoj im dusi.