Читај ми!

ВБА упозоравала на могуће нападе у Македонији

Директор Војнобезбедносне агенције Петар Цветковић каже да су српске службе безбедности још у априлу упозориле македонске колеге на могуће нападе, али да су они веровали да су те приче преувеличане.

Цветковић напомиње да су албански терористи који су извели напад у Куманову дуже време боравили у том делу Македоније, преноси Бета.

Гостујући на Телевизији Пинк, Цветковић је рекао да су припадници те терористичке групе били углавном са Косова, али да су поједини њихови чланови и из Македоније, па чак и са југа централне Србије, а да им је заједнички циљ био стварање "велике Албаније".

Први човек ВБА рекао је да идеје стварања "велике Албаније" имају одређену подршку са Запада и да се то види и по томе како неке политичке изјаве у том смислу нису биле осуђене, али и по томе како су западни медији извештавали о терористичком нападу у Куманову.

Према његовим речима, циљ терориста је био да таквом акцијом обележе и 12. мај када је 2010. године убијен један од њихових вођа.

Говорећи о одлуци да се подигне ниво борбене готовости Војскe Србије, Цветковић је рекао да се то, пре свега, односи на онај део војске који се налази у Копненој зони безбедности.

То је, каже, потребно како би се повећала будност, јер постоји опасност да се један део терориста извукао из Куманова, с обзиром на то да се процењена јачина те групе не слаже с бројем убијених и заробљених терориста.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да нема опасности по грађане Србије, да је граница према Македонији безбедна, али да се снаге безбедности неће опуштати и да ће подићи ниво готовости и координације између полиције и војске и безбедносних служби.

Из Македоније у Србију је, бежећи од сукоба, до сада прешло око 450 људи, углавном оних који имају рођаке у Прешеву, а држава је спремна да им помогне на сваки начин, истакао је Вељовић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи