Инфо-пулт, како до легализације оружја

Министарство унутрашњих послова и полицијска управа Новог Сада су поставили штанд у центру тог града на коме грађани могу да добију све потребне информације о начину на који могу регистровати или предати нелегално оружје.

Самостални полицијски инспектор за оружје Марија Петровић рекла је новинарима да таква легализација значи да физичка и правна лица могу да предају оружје за које не поседују дозволу надлежног органа, без обавезе да доказују порекло таквог оружја и без покретања кривичне одговорности, наводи Танјуг.

 

Акцију легализације и предаје нелегалног оружја Министарство унутрашњих послова Србије је, у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација, Центром за контролу лаког наоружања у југоисточној и источној Европи и Европском унијом.

Петровићева је рекла да грађани који имају оружје за које не поседују дозволу, то оружје треба да донесу у полицијску станицу где ће се извршити увид у то оружје а, како је рекла, у зависности од тога биће донета одлука да ли оружје спада у групу трофејног наоружања или се ради о редовном оружју.

"Уколико је реч о редовном оружју, онда је за легализацију потребно да лице достави уверење од суда да се против њега не води истрага, да приложи и доказ о уплати одређених такси, те уверење о завршеној обуци руковања ватреним оружјем", рекла је Петровић.

Она је подсетила да је акција легализације почела 4. марта 2015. године и да траје три месеца.

По речима Петровићеве, такса за легализацију пиштоља, револвера и ловачких карабина кошта 5.270 динара, а такса за легализацију ловачког оружје 2.510 динара.

Како је најављено из Полицијске управе Нови Сад, односно из Министарства унутрашњих послова Републике Србије, такав штанд, који је данас постављен на почетку Змај Јовине улице у Новом Саду, сутра ће у истом периоду, од 11 до 14 сати, бити постављен у Бачкој Паланци, на углу улица ЗЗарка Зрењанина и Краља Петра Првог.

Детаљније информације о законској легализацији оружја грађани Врбаса могу добити у среду, 6. маја када ће поменути штанд у периоду од 11 до 14 сати бити постављен и у њиховом граду на Тргу Николе Пашића, испред зграде Скупштине општине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво