Читај ми!

Драматична акција спасавања бебе из заглављеног санитета

Нема података о слетању хеликоптера који је био ангажован у спасавању бебе старе пет дана из Новог Пазара. Беба се налазила у санитетском возилу које је кренуло ка Београду и остало заробљено због одрона на путу. Војни хеликоптер је превозио бебу на аеродром "Никола Тесла" у Београду.

01.50 - Нема података о слетању хеликоптера.

23.15 - Слетање хеликоптера је отежано због магле око Сурчина.

23.00 - Директор Института за мајку и дете Радоје Симић каже за РТС да су на аеродром послата кола са дежурним анестезиологом и педијатром и да ће беба од момента слетања на аеродром бити у сигурним рукама.

22.25 - У Интитуту за мајку и дете све је спремно за дочек бебе, јавља репортер РТС-а. 

22.01 - Хеликоптер с бебом ће слетети на аеродром "Никола Тесла" у Београду где ће бити министар здравља Златибор Лончар, преноси Танјуг.

21.11 - У акцију спасавања укључен хеликоптер Војске Србије.

Планирано је да са београдског аеродрома беба буде пребачена на Институт за мајку и дете на Новом Београду. Медицинске екипе на Институту су спремне и чекају да беба стигне.

На аеродрому "Никола Тесла" у Београду, хеликоптер с бебом ће дочекати министар здравља Златибор Лончар.

Беба има проблема са дисајним путевима а медији су раније пренели да беба има кисеоника само за сат времена.  

У договору министра здравља Златибора Лончара и министра одбране Братислава Гашића, хеликоптер Војске Србије упућен је одмах по сазнању да је санитетско возило са бебом остало заробљено.

Беба је санитетеским возилом кренула из болнице у Новом Пазару али је возило остало заробљено због одрона на путу Краљево - Рашка, у месту Пивнице код Богутовца.

Екипе су на терену и раде на рашчишћавању одрона. Успели су да рашчисте део пута.

"Путеви Србије" апеловали су на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни, прилагоде брзину кретања условима на путу, поштују ограничења брзине и постојећу сигнализацију и користе зимске пнеуматике. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара