Фондација "Подржи живот" прикупила 54 милиона динара

Фондација "Подржи живот" успела је да прикупи 54 милиона динара за помоћ болесној деци и организује 10 хуманитарних акција за годину дана постојања, речено је на конференцији те фондације чији је председник глумац Сергеј Трифуновић.

Управитељ фондације "Подржи живот" Радоица Ристић је изјавио да је веома задовољан и поносан што су успели да сакупе тај износ који су уплаћивали директно клиникама где су се обављале операције, наводи Танјуг.

"Највећи број донација су дошле од грађане Србије путем СМС поруке на 5757, чак 300.000 грађана је послало поруку, и то је више од 50 одсто укупног прихода фондације" нагласио је Ристић.

Поред СМС донација, уплате физичких лица су за протеклу годину биле у износу око 18 милиона, а од правних лица пет милиона динара, навео је Ристић.

Ристић је истакао да им је важна транспарентност фондације како би се тачно знало са којим новцем располаже и на који начин га користи.

Према његовим речима сви из фондације су се држали начела да све што могу да не плате, добију кроз донацију, како би што више новца било потрошено на децу којој је потребна помоћ, и додао да су трошкови фондације око 750.000 динара годишње или 1,4 одсто од годишњег прихода.

Сваког петка у клубу "Шугар енд спајс" ће бити организоване хуманитарне диско фанки журке на којима ће познате личности бити у улози ди-џеја, а карта за улаз ће бити послата СМС порука на хуманитарни број и на тај начин ће посетиоци донирати 100 динара за помоћ деци, најавио Трифуновић.

Трифуновић је додао да су амбасадори фондације јавне личности, спортисти, научни радници, певачи, глумци, људи који имају интегритет и неукаљан углед, како би промовисали хуману идеју и својим јавним наступом позвали људе да шаљу поруке, истиче Танјуг.

Амбасадорка фондације и представница Србије на Евровизији Бојана Стојменов је казала како ће се трудити да што више скрене пажњу јавности да постоји много болесне деце којој је потребна помоћ и да то могу да учине поруком на 5757.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво