Ђилас: Грејна сезона од 1. октобра

Све ће бити спремно да грејна сезона у Београду почне 1. октобра ако временске прилике то буду захтевале, изјавио је градоначелник Београда, Драган Ђилас.

Ђилас је новинарима приликом обиласка топлане Вождовац рекао да Београд дугује преко 20 милиона евра за гас, али да то неће угрозити почетак грејне сезоне.

Градоначелник је додао да се ради на решењу проблема тог дуга.

Ђилас се извинио Београђанима што грејна сезона ове године није могла да почне раније, истакавши да ће наредних година све бити спремно да грејање буде укључено онда када то временске прилике буду захтевале.

Почетак грејне сезоне пре 1. октобра би могао да доведе у опасност читав систем грејања, објаснио је Ђилас.

Вршилац дужности директора Београдских електрана Зоран Предић је рекао да има довољно енергената за ову грејну сезону, као и да су у току разговори са "Србија гасом".

Предић је навео да Београдске електране имају и значајну количину мазута у случају да то буде потребно.

У топлани Вождовац се тренутно монтира нови котао снаге 116 вати који ће повећати њене капацитете и побољшати квалитет грејања.


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво