Читај ми!

Шанса младим талентима за праксу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Српске асоцијације менаџера Милан Петровић потписали су Меморандум о сарадњи две институције којим ће стипендистима Фонда за младе таленте бити омогућено обављање стручне праксе у компанијама, чланицама САМ-а.

Меморандум је потписан у оквиру Сајма запошљавања у том министарству на којем је 350 младих добило шансу за посао у више од 30 компанија окупљених у САМ-у, преноси Танјуг.

"Јасно је да је незапосленост младих највећи проблем нашег друштва. Ако желимо успешно да га решимо, морамо више да слушамо глас привреде. То је апсолутни приоритет Владе Србије. Зато смо покренули разговоре с привредницима", рекао је министар Удовичић.

Удовичић је додао да пракса показује да често има отворених радних места која не могу бити попуњена младима, јер не испуњавају услове или им недостају одређена знања и искуства.

"Желимо да нам представници привреде кажу шта је то што је неопходно да би они запошљавали младе, какве обуке или неформално образовање су неопходни младима да би се квалификовали за посао", казао је Удовичић.

Министарство омладине и спорта и Српска асоцијација менаџера која окупља најзначајније представнике најбољих компанија које послују у Србији обавезали су се да ће бити партнери на пројекту повећања запослености младих, наводи се у саопштењу.

Председник САМ-а Милан Петровић рекао је да је важно омогућити младима да стекну практична знања и пронађу посао.

"Често се сусрећемо са ситуацијом да најбољи млади таленти у Србији не успевају да развијају своје потенцијале, јер немају праву прилику за то. Компаније које су данас са нама су организације које вреднују људски капитал и свесне су да инвестирање у младе људе са високим потенцијалом представља кључ да се одржи конкурентска предност на тржишту на дужи рок", рекао је Петровић.

Неке од компанија које су стипендистима Фонда представиле доступне програме пракси и запошљавања биле су и: "Банка Интеза", ПВЦ, "Горење, ВИП мобајл", НИС, "Филип Морис", "Хајникен", "Телеком", "Књаз Милош", "Бамби", "Хенкел", "МК група", "Орион телеком", "Златиборац", "Атлантик група", ПМИ и "Роминг група".

Фонд за младе таленте Републике Србије има за циљ подстицање и вредновање изузетних постигнућа младих талената у различитим областима, у циљу њиховог академског и стручног усавршавања, као и професионалног напретка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво