Све лошије здравље резервиста

Седморица бивших војних резервиста некадашње Треће армије, који шести дан штрајкују глађу тражећи да им се исплате ратне дневнице, поново су на окупу.

Како је рекао лидер лесковачких резервиста Душан Николић, штрајкач који је јутрос био у Ургентном центру враћен је испред зграде Владе Србије, а двојици је током преподнева лекарска помоћ указана на лицу места.

Резервисте је јуче примио министар рада и социјалне политике Раисм Љајић који им је обећао да ће се на сутрашњој седници заложити да Влада расправља о њиховом захтеву.

Резервисти захтевају од Владе Србије да се исплати разлика у ратним дневницама за време проведено на Косову и Метохији током НАТО бомбардовања 1999. године.

Николић је рекао да су резервисти "исцрпљени, али истрајни и да ће овог пута штрајковати до испуњења захтева".

Пре два дана њих су примили представници владине радне групе који су им саопштили да држава нема пара да испуни њихов захтев, као и да пара неће бити ни после ребаланса буџета и понудила им неко дугорочније решење.

Неколико десетина бивших војних резервиста са југа Србије подржава седморицу штрајкача глађу и они су смештени у шаторима који су разапети у парку испод зграде Владе, где храну припремају у казанима.

Бивши војни резервисти захтевају исплату разлика у ратним дневницама за период проведен на Косову и Метохији током НАТО бомбардовања СР Југославије 1999. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво