Сајт РТС-а најбољи на ћириличком домену

Интернет-портал РТС-а још једном се нашао међу пет најбољих домаћих сајтова у категорији вести. Сајт Јавног медијског сервиса освојио је и специјалну награду за најбољи сајт на ћириличком домену.

Признања победницима на традиционалном годишњем избору најбољих српских сајтова, по избору редакције часописа Пи-си прес, уручена су данас на скупу у свечаној сали Скупштине града Београда.

Сајт Јавног сервиса нашао се међу пет најбољих сајтова у категорији вести заједно са порталима Б92, Бенчмарк, Пешчаник и Политика. У тој категорији победу је однео сајт B92.net.

У образложењу за доделу признања жири часописа Пи-си прес наводи:

"Традиционално снажан сајт Јавног сервиса прошле године је редизајниран како би се прилагођавао уређају на коме га посматрате. Менији су добро направљени и лако им се приступа како мишем тако и прстом. Све то добија пун смисао када знамо колико вести РТС емитује на своја два канала, и управо те вести чине основу садржаја на сајту, мада се његова редакција труди да додаје и разне ексклузивне садржаје за посетиоце портала. А пошто вести стижу са телевизије, нормално је да у њима има и много мултимедије која ће вас заинтересовати и забавити". 

Интернет-портал РТС-а добитник је и специјалне награде РНИДС-а за најбољи сајт на ћириличком домену – ртс.срб.

У категорији сервиса, прву награду освојио је сајт Poreskauprava.gov.rs, а у категорији база знања сајт Britishcouncil.rs. Прво место у категорији живот припало је сајту Narodnopozoriste.rs, док је за најбољи сајт у категорији блога проглашен Psihoverzum.com.

Први пут ове године одабрани су и најбољи наступи на друштвеним мрежама, као и најбоље мобилне апликације.

Најбољи наступ на друштвеним мрежама имала је Фејсбук страница Нафтне индустрије Србије, а награду публике за целокупни онлајн наступ у 2014. години освојила је компанија "Штраус груп".

Додељена су и признања за најбоље апликације за мобилне уређаје. У категорији андроида, признање је добила апликација TopEleven, у категорији iOS апликација SBB d3go, а у категорији Виндоуз мобајл апликација Eurobank m-B@nking.

Часопис Пи-си прес бира најбољих 50 домаћих сајтова још од почетка развоја интернета у Србији, 1997. године.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво