Читај ми!

Освештавање воде, стари обичај или скандал

Новосађани од јуче из градског водовода пију освештану воду. Покрајински омбудсман освештавање воде сматра непримереним. Коалиција "Сви за Нови Сад", која управља новосадским водоводом, одбацује критику и наводи да је то "леп, домаћински обичај".

Како је пренео новосадски Радио 021, новосадски водовод јуче је обележило своју славу, Богојављење, а поред традиционалног ломљења колача, свештеник је освештао воду градског водовода.

Такав потез руководства муњевитом брзином постао је хит на интернету. Грађани се буквално утркују ко ће осмислити бољи дизајн за новосадску свету воду, а неки су је већ уврстили у услуге информатике.

Освештавање воде очигледно је изазвало већу реакцију од очекиване, па је тако Градски одбор ЛСВ-а затражио од градске власти да се одреди према том потезу својих коалиционих партнера.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да неће да коментарише ничији политички маркетинг.

Вучевић каже да је његов задатак да се бави функсионисањем комуналног система и да вода буде исправна.

Поводом случаја "свете градске воде", јавности се обратио и покрајински омбудсман, који такав потез сматра непримереним.

У коалицији "Сви за Нови Сад", чији је члан Томислав Бокан, иначе овогодишњи кум славе и саветник директора "Водовода и канализације", кажу да је то леп обичај који доноси благостање у сваку кућу, па и ову, те предлажу политичким неистомишљеницима да и они истерају ђавола из својих просторија.

Коалицију "Сви за Нови Сад" чине Народни покрет Динара–Дрина–Дунав и СПО.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво