Отворена полицијска испостава у Блоку 45

Нова полицијска испостава отворена је у Блоку 45 на Новом Београду, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је да на тај начин МУП жели да приближи полицију грађанима и да им покаже да брине о њиховој безбедности.

Стефановић је поручио да је обезбеђен довољан број полицајаца који ће се у том блоку "24 сата дневно" старати о безбедности грађана, саопштио је МУП, преноси Танјуг.

"Битно је да грађани осећају већу сигурност, да виде униформисану полицију која је ту због њих. Ми све ово радимо због наших суграђана, пре свега у Блоку 45, али ова испостава покриваће и значајан део новобеоградских блокова", истакао је Стефановић. 

Министар је додао и да ће у рејону Блока 45 заједничке патроле Полицијске станице Нови Београд и Жандармерије наставити да брину о безбедности. 

"Испунили смо дато обећање, и само неколико дана од почетне идеје у сарадњи са градом Београдом и општином Нови Београд отворили прву полицијску испоставу у Блоку 45, која ће у наредном периоду бити пресељена у већи простор у непосредној близини", навео је Стефановић.

Градски менаџер Горан Весић најавио је да ће такве полицијске испоставе сукцесивно бити отваране и у другим деловима града и да се у свакодневној комуникацији са министром Стефановићем решава проблем по проблем.

Према његовим речима, полицијска испостава у Блоку 45, за коју су просторије обезбедиле општина Нови Београд и град Београд, представља трајно решење које ће обезбедити да се грађани тог дела престонице осећају безбедно.

"Када питате грађане Београда који су њихови највећи проблеми, проблем број један је безбедност“, рекао је Весић указавши да потреба за таквим полицијским испоставама постоји и у другим деловима престонице.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић оценио је да ће се отварањем полицијске испоставе значајно повећати безбедност, не само грађана Блока 45, већ и значајног дела блокова у тој општини.

Он је истакао да "када постоји добра воља и када су људи спремни да раде, велики број проблема може бити решен".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 17. јан 2015, 23:35) - Tanja [нерегистровани]

Divno

Steta sto se to nije desilo i ranije. Verujem da pre tri nedelje ne bih bila nokautirana, opljackana u sred bloka 45 u kome sam i odrasla. Naravno da nisu pronadjeni ni napadaci, niti ijedna ukradena stvar... Verujem da ce sada biti malo sigurnije za nas i nasu decu iz blokova.