Селаковић: Решење могуће тек после Нове године

Министар правде Никола Селаковић верује да је могуће наћи решење за адвокатске захтеве кроз добар и конструктиван дијалог, али да то није реално да се деси до Нове године.

Никола Селаковић рекао је, после отварања последње повереничке канцеларије за алтернативне санкције у Новом Пазару, да хоће да верује да је до Нове године могуће да се нађе решење, али мисли да није реално да до тога дође, преноси Танјуг.

Према његовим речима, овај штрајк адвоката донео је много штете спрском правосуђу које је у процесу реформи и које, и без тога, има довољно великих проблема са којима треба да се бори.

"Спорно питање, за адвокатску комору то су два питања, а ја кажем да је то једно питање - свакако није, не сме и не треба да буде разлог за потпуну блокаду српског правосуђа", наводи Селаковић.

Министар правде подсећа да адвокати не раде већ готово шест месеци, с обзиром да су рад обуставили најпре на 15 дана у јуну, у јулу и августу су биле судијске ферије, а од септембра поново је обустављен рад адвоакта у целој Србији.

Адвокатска комора Србије саопштила је раније данас да су преговори стручних тимова АКС и Министарства правде завршени потпуним неуспехом, тврдећи да одговорност за неуспех преговора сноси Министарство.

У децембру је одржано укупно седам састанака стручних тимова Адвокатске коморе Србије (АКС) и Министарства правде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи