Читај ми!

Уручена признања "Капетан Миша Анастасијевић"

Признање "Капетан Миша Анастасијевић", које се додељује за посебне пословне и друштвене резултате у току једне календарске године уручено је у свечаној сали Матице српске овогодишњим лауреатима на територији јужнобачког округа.

Међу добитницима су и градоначелник Новог Сад Милош Вучевић и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић, преноси Танјуг.

Вучевић је то престижно признање добио као лидер градске управе, а за промоцију европских вредности живота у Новом Саду и Србији, док је Грујићу повеља "Капетан Миша Анастасијевић" додељена за пројекте у области културе и друштвене одговорности.

Градоначелник Новог Сада је по завршетку свечаности у Матици српској рекао да добијање таквог признања представља велику част, али и нови потстицај за наставак још зешћег рада на промоцији правих вредности.

"Сигуран сам да нас на путу побољшања свих аспката живота у Новом Саду и Србији очекују доста препрека и великих изазова, али сам исто тако сигуран да ћемо изаћи као победници, а данашња награда само потврђује да смо на правом путу", рекао је Вучевић.

Признање "Капетан Миша Анастасијевић" као најбоља компанија у Јужнобачком округу добила је Компанија "Суноко" - МК Група, а као најбољи предузетник у том округу награђен је директор "Рапид инвеста" из Новог Сада Миодраг Лазаревић.

Општина Бачка Паланка, односно њен председник Алексабдар Ђедовац, добила је признање као најбоља локална самоуправа, а за најбоље мало предузеће награђен је "Вулкан комерц". из Србобрана власника Драгана Крњетина.

Професорка Пољопривредног факултета у Новом Саду Анка Поповић-Врањеш, награђена је као нај жена Јужнобачког округа, док је "Пословност - ЛД", пословна јединица "Металарт Јанковић" из Сремске Каменице, чији је директор Чедо Јанковић награђено за квалитет услуга.

Председник Општине Србобран Зоран Младеновић примио је признање "Капетан Миша Анастасијевић" за унапређење пословног амбијента у региону, а Гимназија "Светозар Марковић" из Новог Сада то признање је добила за високе домете у образовању и васпитању младих.

Директор маркетинга "Викторија логистик" Нови Сад, Наталија Курјак награђена је за допринос развоју маркетинга и културе комуникације, за допринос изградњи привредног амбијента признање је добио Зоран Пекез менаџер "Војводина метал кластера", а Владимира Петровачки из Ерсте банке у Новом Саду награђена је као најбанкар јужнобачког региона.

Заједница "Земља живих" Епархије Бачке добила је признање за нај пројекат - "Светло у тами и живо сведочанство живота" који преставља пројекат борбе против болести зависности.

Најбољи индустријалац Јужнобачког региона је Спасоје Топаловић из "Топекса" из Бачке Паланке, док је директорка "Дневник - Пољопривредника" из Новог Сада, Гордана Радовић награђена за ангажовано информисање и промоцију српског аграра, а за пословну визију и нове технологије признање је додељено компанији "Гринсофт".

Компанија „Рапидеx Траде“ Нови Сад, власника Мирка Цвијића награђена је за разноврсност и тржишну позиционираност, док је за примену европских вредности и стандарда у безбедности Региона признање "Миша Анастасијевић" уручено председнику Извршног савета ИПА - Интернационалне полицијске асоцијације - Секције у Србији Милораду Петковићу.

Матурант гимназије "Јован Јовановић Змај" и проналазач, Стефан Веља, награђен је наведеним признањем за најбоље иновације и креативност, док је поменутим признањем награђен и Атлетски клуб Војводина и то за традицију и континуитет спортских резултата.

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата Ђума Рашид Сејф Зајед Ал Дахери награђен је признањем "Капетан Миша Анастасијевић" за неговање пријатељских везе и јачање привредне сарадње Србије и УАЕ, али је био спречен да вечерас прими то признање, које ће му накнадно бити уручено у амбасади УАЕ у Београду.

У име награђених захвалио се директор Компаније "Суноко" Љубиша Раденковић који је између осталог рекао да признање представља част али и велику обавезу и истакао да ће се сви награђени трудити да оправдају то што су добили вредна признања.

"Сигурно смо сви ми у својим делатностима наилазили на велики број проблема али смо уложили максимум труда да их пребродимо и то не због добијања награда, већ због жеље да створимо нешто добро за себе и за друштвену заједницу", рекао је Раденковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво