Читај ми!

Супермама јача од беспарице

Да би извели децу на пут и обезбедили им школовање, многи родитељи се у време кризе сналазе како знају и умеју. Брачни пар Стокић из Пожеге сматра да се позитивном енергијом и креативним идејама може обезбедити егзистенција. Није увек лако, али се њихова упорност на крају исплати.

Филип, Фиона и Вања из Пожеге кажу да се њихова мајка Весна разликује од већине родитеља.

"Разликује се од других родитеља зато што заједно возимо бицикл, ролере, трчимо и, поред свега тога, она је наша мама", рекла је Фиона.

Животна филозофија Весне Стокић и њена енергија – покретач су целе породице. Кад је њен супруг Драган као технолошки вишак остао без посла, отворили су књижару. Пре три године тај посао је пропао због кризе, али нису одустали.

"Превазилази се успут, само напред, прескачемо то, решавамо проблем и идемо даље", каже Драган.

Да би школовала двоје студената и средњошколца у Београду, Новом Саду и Врњачкој Бањи, Веснин радни дан почиње у шест сати за шиваћом машином, а обично се завршава око поноћи плетењем, које је опушта.

"Остали смо позитивни, ја увек смишљам и сваки дан изналазим неке друге послове. И само да се нешто ради, деца су на факултету и она се сналазе, раде преко студентске и тако да попуне мало џепарац. Али како које годишње доба долази ја се тако преоријентишем", каже Весна.

Извор прихода постали су повремени, привремени послови и ручни радови, хаљине, торбе, лептир-машне, декорације за свечане прилике. Све оно што креативна особа, каква је Весна, може да створи својим рукама. У томе, али и у свему осталом, помаже јој супруг, а с обзиром на то да су одгајали троје деце, одлучили су да то искуство искористе бринући о туђој деци.

Марија Благојевић каже да је добро када Весна чува децу. "Дете је много боље да чува неко попут Весне, значи једна млађа особа, која има доста времена, која је креативна, занимљива и са којом дете може много тога да научи", каже Марија.

Иако јој је цео дан испуњен разним активностима, Весна стиже да уради и свадбене декорације.

"Презадовољни смо, не бисмо се ни одлучили да нисмо задовољни", каже млада Невенка Радовановић.

Младожења Милан Петровић истиче да је Весна "мајстор свог посла".

У зависности од обима посла којег се прихвати, некад ради и по 20 сати. На починак одлази смишљајући активности којима ће обезбедити егзистенцију породице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи