Читај ми!

Притвореници траже заштиту својих права

Особе у притвору Окружног затвора у Београду позвали су Заштитника грађана Сашу Јанковића да заштити њихова људска права која су, како тврде, ургожена сталним одлагањем суђења. Истичу да им се због штрајка адвоката продужава притвор.

Притвореници су замолили заштитника грађана Сашу Јанковића да апелује на адвокате, правосуђе и јавност да суђења у притворским предметима почну да се одржавају, сазнаје Танјуг.

У осам писама 64 притвореника београдског Централног затвора представило је Јанковићу своје проблеме због неодржаних суђења, тврдећи да би у супротном многима притвор већ био укинут и да би се бранили са слободе.

"Молимо вас да нам изађете у сусрет како се суђења не би одлагала и да се тај проблем реши у најкраћем року", наводи се у једном од писама у које је Танјуг имао увид.

Јанковићу је такође указано на то да су поједина суђења одлагана више пута у последњих пет месеци, а да нека још нису ни почела.

Београдски адвокати обуставили су рад 10. септембра а адвокати из целе Србије недељу дана касније. Адвокати из Београда су штрајковали и 15 дана крајем јуна.

Суђења се током лета углавном не одржавају због годишњих одмора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво