Ново протестно окупљање адвоката

Адвокатска комора Србије одржала протест опод називом "Минут до 12" на Тргу Николе Пашића у Београду. Поручују да ће почети да раде тек када буду испуњени сви њихови захтеви. Чекају понуду и спремни су да разговарају.

Адвокати поручују да настављају протесте, али и преговоре - и једно и друго, како тврде, због грађана.

Председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић каже да је адвокатура приметила да су на драстичан начин повређени устав и закон.

Према његовим речима, штета која се чини грађанима далеко превазилази штету због протеста.

"Били смо дужни да реагујемо и морамо отклонити штету која ће веома брзо постати ненадокнадива за људска права", истиче Ђорђевић.

Адвокати поручују да не бране тајкуне, да нису натерани на протест, већ да се боре за своја права и права грађана. Измене Закона о јавном бележништву и закона о промету непокретности, о којима се расправља у Скупштини, адвокати сматрају мрвицама које нису довољне.

Председница Адвокатске коморе Чачка Јасмина Милутиновић каже да ће адвокати престати да штрајкују када Томислав Николић потпише указ о законима које смо тражили да се измене.

О захтеву да се порез умањи адвокати ће са представницима Министарстава правде и финансија разговарати у четвртак.

У Адвокатској комори наводе да о порезу већ постоји сагласност и да је то добар почетак за наставак преговора.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(уторак, 04. нов 2014, 19:13) - anonymous [нерегистровани]

www

tesko je se boriti protiv advokata.to su ljudi od pera i zakona.gubi drzava.ovde svako gleda svoju korist sto je i prirodno.

(уторак, 04. нов 2014, 18:52) - anonymousМиле [нерегистровани]

"Гуликоже"!

Шта више хоће ти адвокати?Услуге су им екстремно скупе,зарађују енормне хонораре.Колико кошта што напишу жалбу,тужбу,уговор?Да не говоримо колико наплаћују излазак на рочиште и услуге "одбране" а да при том ништа не гарантују.Не ретко новац узму од обје странке ,они никад не могу изгубити парницу!Увијек неко плати.

(уторак, 04. нов 2014, 18:36) - anonymous [нерегистровани]

Advokati ne zele dobro Srbiji

Cilj im je da proizvedu politicku nestabilnost, da se i dalje bogate na siromasnom narodu Srbije i sprece uvodjenje notara koji su normalna tekovina u celokupnoj Evropi. Zasto drzava tolerise toliku bahatost advokata ?

(уторак, 04. нов 2014, 18:31) - anonymous [нерегистровани]

једна молба

Покушај са чињеницама и логичким мишљењем. Ради лакшег прегледа фактографије и разлога протеста преслушај скупштинско излагање посланице ДС Весне Мартиновић, која је адвокат. Истином против пропаганде. Овако постављена нотарска служба служи за пљачку буџета и грађана.

(уторак, 04. нов 2014, 17:06) - anonymous [нерегистровани]

Jedna molba

Koji je razlog bio otpocinjanja strajka advokata?
Licno ne mogu da se setim,ali mislim da to nije bilo nista u vezi notara,vec nesto u vezi placanja poreza!?
Problem sa notarima se pojavio cini mi se u toku "strajka"!

(уторак, 04. нов 2014, 16:40) - bozo [нерегистровани]

bozic

Danas je na štrajku advoakta pročitan i jedan ugovor koji su sačinili notari. Jedan od advoakta je lično kod notara prodao stan. Ona ministrova priča da sada notari odgovaraju za valjanost ugovora nije tačna, jer u notarskom ugovoru piše "Stranke odgovaraju za tačnost dokumenata bez obaveze javnog beležnika da lično proverava istu i prihvataju rizike i posledice ukoliko podaci u navedenoj dokumentacji nisu tačni" 

(уторак, 04. нов 2014, 15:52) - ekonomista [нерегистровани]

Podrška

Smatram da su advokati u pravu, i da će građani tek da osete paprene cene kod notara, dok će budžet biti u minusu desetine milona evra koji su do sada plaćani kao takse sudovima, a sada će sve ići notarima, koji će se neverovatno obogatiti za kratko vreme.

(уторак, 04. нов 2014, 15:43) - Saša [нерегистровани]

..

Kada će Ustavni sud konačno da se izjasni po Ustavnoj žalbi AKS i da svoje mišljenje, a vezano za čl. 67 Ustava Srbije gde stoji da pravo na sastavljanje svih vrsta ugovora iskljucivo imaju advokati!