Откривена биста краља Александра

Руски амбасадор Александар Чепурин и принц Александар Карађорђевић открили су бисту краља Александра Првог Карађорђевића.

Принц Александар са супругом Катарином присуствовао је свечаној академији у Руском дому током које је са амбасадором Чепурином открио бисту краља Александра, преноси Танјуг.

Комеморативним свечаностима у Марсеју у четвртак је обележена 80. годишњица од трагичне погибије Александра Првог Карађорђевића и Луја Бартуа, министра спољних послова.

Комеморативним свечаностима присуствовала је званична делегација Србије предвођена Радославом Павловићем, саветником председника Србије, као и принц Александар и принцеза Катарина, у пратњи председавајућег Крунског савета Драгомира Ацовића.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 11. окт 2014, 11:47) - anonymous [нерегистровани]

braca Rusi


Sada treba da I objasne Srbima zasto Rusija I Putin dizu kralju Aleksandru taj spomenik
Rusi drze I kljuc istine o 2 svetskom ratu

(субота, 11. окт 2014, 10:16) - anonymous [нерегистровани]

otac srpske nacije

Похвала за руског амбасадора због откривања бисте краљу Александру 1. Карађорђевићу.
Можда је то знак да је дошло време да Срби у знак захвалности у Београда (на Славији) подигну ВЕЛИКИ споменик оцу српске нације Стефану Немањи тј. Светом Симеону оцу Светог Саве..

(субота, 11. окт 2014, 09:33) - anonymous [нерегистровани]

Šteta za državu

Srbija je izgubila mnogo vladara, što od tuđe, što od sopstvene ruke. Veliki gubitak je bio i ubistvo Kneza Mihaila Obrenovića i kasnije ubistvo Kralja Aleksandra Obrenovića kojim počinju zategnuti odnosi sa Austro-ugarskom i evropom uopšte.