Јанковић: Андреј Вучић може да ми се обрати

Заштитник грађана Саша Јанковић каже да брат премијера Србије, Андреј Вучић, који је јуче претучен у инциденту са Жандармеријом на Паради поноса, може да му се обрати уколико сматра да су му угрожена права.

Рано је, каже Јанковић, да коментарише тај инцидент, али додаје да Андреј Вучић, као и сваки други грађанин, може да се обрати институцији на чијем је челу. Јанковић напомиње да и он сам може по службеној дужности да покрене поступак контроле, уколико утврди да полиција и други органи нису урадили све што је било неопходно, преноси Танјуг.

"Наравно и Андреј Вучић и свако други има право да се јави Заштитнику грађана уколико сматра да су његова права прекршена, а да у одговарајућем поступку то није решено", рекао је омбудсман.

Поновио је да је за њега одржавање Параде поноса симболично велики догађај истакавши да је сада обавеза свих нас; просвете, образовања, културе, спорта, медија, да учине све како питање одржавања Параде више не би било безбедносно већ да створи простор да се током целе године може скренути пажња на одређене проблеме.

Поводом јучерашњег инцидента огласио се и адвокат полицијских синдиката који штрајкују Драган Пашић који је рекао да да су припадници Жандарамерије који су претукли Андреја Вучића прекорачили овлашћања и да је то за сваку осуду.

"На снимку се може видети да су прекорачили овлашћања... Понашање појединих припадника Жандармерије је за сваку осуду", рекао је Пашић на конференцији за новинаре полицијских синдиката који штрајкују од петка, 26. септембра.

Према његовим речима, на основу оног што се види на снимку, понашање оних који су претукли Вучића и његово обезбеђење се "ничим не може оправдати".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво