Читај ми!

Прво домаћи, па фудбал

У Крагујевцу ради јединствена школа фудбала у којој полазници пре тренинга похађају наставу. За разлику од вршњака који су се после распуста вратили у школске клупе, мали фудбалери нису имали летњу паузу. Циљ пројекта Фитнес клуба је да се истовремено подстиче и физички и интелектуални развој полазника.

Када обнове граматику, малишани из крагујевачке школе фудбала рачунају, уче о природи, уметности. Најмлађи, уз помоћ наставнице, уче да пишу. Зато, ови фудбалери на утакмицу, уз дресове и копачке, обавезно носе и свеске и оловке.

"Ово није школа, овде је као на тренингу, забавно, што је и циљ", каже један од полазника.

У овој школици деца се уче да школа треба свима да буде на првом месту, и да није довољно само бавити се фудбалом а занемарити учење.

Сви уче заједно и помажу једни другима. Како деца долазе из различитих средина и школа, размењују искуства и друже се међусобно.

"Учење кроз игру их привлачи а не оптерећује – јер нема оцена. Сви су одлични", рекла је кроз смех наставница Данијела Димитријевић.

После наставе, тренери их чекају на фудбалском терену. У клубу тренирају и девојчице – Јана је најупорнија, није одустала ни преко летњег распуста.

"Сад ће још мало годину дана како тренирам фудбал, волим то", каже мала фудбалерка.

За 25 година пословања, кроз Фитнес клуб прошло је 15.000 селектованих фудбалера. Неки од њих су интернационалци и репрезентативци. Радом са најмлађима у клубу желе да промовишу спорт и здрав начин живота.

"Деца су сама по себи мотивисана и заинтересована за рад и за игру. Тајна лежи у томе да човек који ради са њима мора да буде педагог, да дође на њихов ниво, да им се приближи, да се заљубе и у њега и у спорт којим се баве", рекао је тренер Александар Милошевић.

Када заврше четврти разред, мали фудбалери из Фитнес клуба одлазе у друге клубове. Можда ће им фудбал постати позив или остати само љубав, али за образовање не треба да брину.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи