Читај ми!

Последњи опроштај од Тијане Јурић

Неколико хиљада грађана опростило се од настрадале Тијане Јурић из Суботице. Девојчици су почаст одали породица, пријатељи, познаници и школски другови. Опело су служили суботички свештеници. У центру Суботице, код Зелене фонтане, грађани су запалили свеће како би одржали помен Тијани.

Пре сахране, у цркви Вазнесења господњег у Суботици служено је опело, којем су присуствовали и директор полиције Милорад Вељовић, представници суботичке полиције и локалне власти.

Након опела, ковчег са Тијаниним телом, у пратњи чланова породице, њених другова и пријатеља и многобројних грађана, ношен је суботичким улицама од цркве до гробља.

Опраштајући се од Тијане, глумац Суботичког народног позориша Милош Станковић, рекао је да је она била понос својим родитељима Игору и Мирјани, да је имала много другарица и другова, који су после њеног нестанка написали писмо државном врху да је пронађу и да им је врате.

"Провели смо свих 12 дана пакла чекајући да нам се врати", рекао је Станковић. Истакао је да је Тијана вила веома умиљата девојчица.

"Била је веома талентована, уписала је средњу музичку школу, смер виолончело и етномузикологију. Наредне школске године њено име неће бити уписано у дневник", рекао је Станковић.

Тијаниној сахрани присуствовали су њени другари из суботичке Основне школе "Иван Горан Ковачић" коју је недавно завршила. Многи од њих су, у црним мајицама, носили букете цвећа, видно скрхани од бола за трагично настрадалом другарицом.

Поводом трагичне смрти Тијане Јурић у Суботици је данас проглашен дан жалости.

Дан пре убиства, Тијана се вратила са мора, нестрпљива да мајци исприча све и да с пријатељима у Бајмоку, присуствује спортском турниру.

У друштву је кренула кући али се сетила да је заборавила да врати позајмљену дуксерицу. Кренула је назад ка спортском центру.

Седам минута је била сама. У тих седам минута колима је наишао Драган Ђурић који ју је убио. Дванаест дана касније он је ухапшен.

Како се сазнаје из истраге, девојка је силована, задављена дуксерицом, а на Ђурићевома утомобилу нема трагова ударца.

Тело девојчице нађено је на депонији у околини Сомбора. Полиција је ухапсила Драгана Ђурића из Сурчина који је признао убиство и показао место на којем је закопао тело.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво