Косјерић, одсечено 140 домаћинстава

После невремена које је захватило Косјерић, 140 домаћинстава је одсечено. Због тога је проглашена ванредна ситуација у две месне заједнице, Сечи Реци и Годечеву, где је и највећа штета.

Породица Николић је други пут ове године била принуђена да евакуише децу, јер је Сечица поново потопила њихово домаћинство.

"Ништа не би било да је речно корито прочишћено. Пале су јове, људи нису хтели да их склоне. Ударила, просекла тамо реку и диркетно матица променила ток. Река је дошла до међе", каже Мика Николић из Сече Реке.

Бујични потоци и речице однели су десетине путева, а одсечено је неколико заселака у месној заједници Годечево.

Мала река је поново направила велики проблем, па су, као и у мају, од света остала одсечена 32 домаћинства овог дела општине Косјерић.

До одсечених домаћинстава се може једино тешком механизацијом. Али и њу би могло да угрози неконтролисано растиње.

"И тај људски немар нас кошта не само у Косјерићу него и у целој Србији", каже Милијан Стојанић, председник Општине Косјерић.

Укупно је одсечено око 140 домаћинстава, а међу њима и она којима је потребна медицинска нега.

"Има болесних у засеоку Градник, има болесних у засеоку Благојевићи, верујте да до њих, као и што видите, нема куда да се дође", тврди Драган Тошић, председник Месне заједнице Годечево.

Док чекају да путеви постану проходни, мештани су сами почели да рашчишћавају. Међутим, ни кад отклоне ове последице, неће бити безбедни од нових падавина и могућих клизишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво