Мост на Ади биће завршен у року

Градоначелник Београда Драган Ђилас уверен да ће мост на Ади Циганлији, вредан 118 милиона евра, бити завршен у року, до августа 2011. године, јер се радови обављају предвиђеном динамиком.

Пошто се радови на изградњи моста на Ади Циганлији обављају предвиђеном динамиком, градоначелник Београда Драган Ђилас уверен је да ће мост, вредан 118 милиона евра, бити завршен у року, односно до августа 2011. године.

Први човек града присуствовао је јуче наливању бетона у темељ главног стуба, што је посао које ће без прекида трајати 48 сати.

У темељ пилон, који ће бити висок 200 метара, биће изливено 2.700 кубних метара бетона.

"Радови на изградњи моста који су почели пре 11 месеци добро напредују и за два месеца ће бити постављена челична конструкција, која ће из Кине бити испоручена преко луке у Ротердаму", рекао је Ђилас.

Мост на Ади Циганлији ће бити дуг 929 метара и широк 45, имаће шест саобраћајних трака, два колосека за шински саобраћај и две пешачко-бициклистичке стазе, а максимална пропусна моћ моста биће око 12.000 возила на сат.

Крајем јула почела је и изградња петље Хиподром код Цареве ћуприје за коју је издвојено 1,8 милијарди динара, али се још не зна колико ће новца бити потребно за остале приступне саобраћајнице.

Уговор за пројектовање и изградњу моста потписан је у априлу 2008. године са конзорцијумом у саставу "Пор" из Аустрије, "СЦТ дд" из Словеније и "ДСД ГмбХ" из Немачке, а рок за завршетак радова је 40 месеци од потписивања уговора, којим је предвиђено да мост кошта 118 милиона евра.

Ђилас је рекао да ће преговори око цене, пројекат и техничка документација за мост између Борче и Земуна бити готови до краја године, додавши да би изградња моста требало да почне већ следеће године.

Он је најавио да ће следеће седмице са "Мостоградњом" бити потписан уговор о изградњи моста у Обреновцу.

"Очекујемо да ће за тај мост средства бити издвојена из Националног инвестиционог плана, као и за реконструкцију Панчевачког моста", додао је Ђилас уз напомену да је санацију Панчевачког моста финансирао град, иако тај мост није у власништву Београда.

Градоначелник очекује да ће са републичким институцијама пронаћи најбоље решење, како би се током најављене реконструкције моста "Газела" избегле велике саобраћајне гужве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво