Читај ми!

Мали: Стојим иза свог докторaта

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је за дневни лист "Данас" да стоји иза свог докторског рада, који је оспорила група аутора на сајту "Пешчаника".

"Стојим иза свог докторског рада и подржавам све што је рекао декан Факултета организационих наука. Тај докторски рад могу да оцењују само чланови моје комисије", кратко је изјавио Мали за данашње издање листа, а преноси Танјуг.

Према сазнањима Данаса, Наставно-научно веће ФОН-а ће на седници 18. јула разматрати извештај професора Ондреја Јашка о докторској дисертацији Синише Малог.

Јашко, који му је био ментор током израде доктората на ФОН-у, треба у року од седам дана да провери наводе које је у ауторском тексту објављеном на сајту Пешчаника изнео Раша Карапанџа, са Европске пословне школе у Визбадену.

Карапанџа тврди и да је "на више од једне трећине страна своје докторске тезе Мали преписао чак 33 одсто или више текста".

Декан ФОН-а Милан Мартић каже за тај дневни лист да је ФОН покренуо процедуру за проверу поменутих навода и да ће о закључцима Наставно-научног већа обавестити ректора Универзитета у Београду и Сенат БУ, али и јавност.

Из ФОН-а поручују да је целокупна процедура стицања доктората Синише Малог спроведена коректно, по прецизним и јасним правилима које утврђује Универзитет у Београду.

Данас, такође, пише да из Ректората БУ није упућен званичан захтев ФОН-у да одговори на оптужбе. Проректорка за науку Иванка Поповић као разлог наводи то што је ректор био ван земље. Она очекује да ће званичан допис бити упућен данас ФОН-у.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи