Читај ми!

Вербић: Потврда да Јовановић нема докторат

Подаци које је бивши ректор Мегатренда Мића Јовановић изнео о свом докторату потврдили су да он заправо нема докторат стечен наводно у Лондону 1983. године, каже министар просвете Срђан Вербић.

Исказ који је Министарство дало пре неколико дана практично је потврђен, рекао је Вербић новинарима у Основној школи "Милош Црњански", преноси Бета.

На питање да ли би поднео оставку када би се показало да је Мића Јовановић у праву, Вербић је одговорио да би сносио последице у случају да је Министарству достављена погрешна информација о докторату из међународне академске мреже.

Према његовим речима, Министарство просвете, науке и технолошког развоја прикупља податке о другом докторату Миће Јовановића и консултује правнике који треба да кажу да ли тим питањем Министарство треба да се бави.

Оценио је као "врло позитивну ствар" то што је Јовановић поднео оставку на место ректора, а Сенат Универзитета Мегатренд прихватио ту оставку.

"Оно чиме би сада требало да се бавимо јесте да видимо како ће студенти тог универзитета што безболније проћи кроз овај кризни период", навео је Вербић.

Министар је рекао да студенти Мегатренда не би требало да осећају последице овога што се последњих дана дешава.

Упитан да ли ће Министарство просвете преко матичних одбора покренути питање аутентичности докторске дисертације министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, Вербић је рекао да матични одбори реагују на захтев универзитета.

Додао је да "не искључује могућност" да се у случајевима попут Стефановићевог формира комитет у ком би били заступљени Национални савет за високо образовање, Акредитациона комисија, Министарство просвете и Конференција универзитета Србије, који би донео "неко ад хок решење".

Вербић је додао да је докторат министра унутрашњих послова Небојше Стефановића испитала комисија Универзитета Мегатренд и да је то за њега "завршена прича".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво