Читај ми!

Гимназија у Горњем Милановцу за пример

По успеху ученика на такмичењима, Гимназија у Горњем Милановцу годинама је међу најбољим школама у земљи. Оно што се о Гимназији мање зна јесте како и колико о школској згради брину професори и ученици.

Зграда стара више од једног века више личи на хотел високе категорије него на школу. Гимназија "Таковски устанак" у потпуности је реновирана пре пет година. Фасада, и даље чиста, као и ходници и учионице, које су креативно и модерно уређене. Тоалети имају сензорне славине.

Томе доприносе и ђаци који се труде да не прљају и који воде рачуна о школи.

"Ја сам дошла из основне школе која није била овако уређена и могу да вам кажем да некако имате више жеље да учите када је сређено око вас", каже ученица Мина Чалуковић.

Ученица Александра Томашевић каже да им уређен простор много помаже тако што их тера да буду концентрисани на рад и да не обраћају превише пажње на неке друге ствари.

У школи влада опуштена атмосфера. Између часова, ученици свирају на клавиру у ходнику. Слободно време проводе на школском игралишту које је отворено за све Горњомилановчане.

Директор Гимназије "Таковски устанак" Драшко Симоновић каже да је школа једна од сигурно пет најопремљених, најмодернијих у Србији и да је то довољан разлог да ученици имају прави однос према школи и уопште према опреми коју школа поседује.

Сваке године ученици освајају бројна признања на републичким такмичењима, пре свега из страних језика.

Многи знаменити књижевници, научници и глумци били су ученици ове школе. У њој је тренутно 426 ђака у 16 одељења. Већ пет година у сваком разреду у једном одељењу настава се обавља двојезично.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво