Потоп, очима сателита НАСА

НАСА објавила сателитски снимак поплавама погођених делова Србије, Хрватске и БиХ. Поплаву је изазвао циклон "Тамара", који се водом три дана напајао из Средоземног мора, објашњава НАСА.

Америчка агенција за свемирска истраживања, позивајући се на медијске извештаје, наводи да је ова непогода до сада изазвала огромна разарања и однела бројне људске жртве, преноси агенција Танјуг.

НАСА наводи и да је за неколико дана на Балкан пало кише у вредности тромесечног просека, што је изазвало разарајуће поплаве, више од 3.000 клизишта и директне последице по око милион људи.

Наводи се и да су у поплавама померена читава минска поља, која су остала неочишћена после рата.

Посебна камера, тачније спектрометар MODIS са сателита Аква снимила је поплаве у Србији, Хрватској и БиХ 19. маја.

Други снимак приказује исте делове Балкана типичног пролећног дана, прошле године. Боја на снимцима је промењена, како би се поплављена подручја била уочљивија.

НАСА објашњава да је поплаву изазвао циклон "Тамара", који се водом три дана напајао из Средоземног мора.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи