Читај ми!

Нормализација наставе тамо где је могуће

Изузев школа у Обреновцу и Лазаревцу, основне и средње школе на територији града Београда од сутра настављају са радом. У Параћину и селима Моравичког округа неће бити наставе. Универзитет у Београду одлаже активности.

Министарство просвете очекује да се настава у школама нормализује што пре, где год за то постоје безбедносни и технички услови.

Руководствима школа и факултета Министарство препоручује да своје активности прилагоде у складу са ванредном ситуацијом, с обзиром на ученике и студенте волонтерски ангажоване у прихватилиштима за евакуисане особе.

Министар просвете Срђан Вербић рекао је раније данас да ће одлуку о наставку наставе у школама донети локалне самоуправе и да у овом тренутку наставу не треба организовати по сваку цену.

Како је саопштено из Министарства, часови неће бити скраћени.

Градски секретаријат за образовање и дечију заштиту донео је одлуку да основне и средње школе на територији града Београда од сутра настављају са радом, изузев у Обреновцу и Лазаревцу.

Одлука о томе када ће основне и средње школе у Обреновцу и Лазаревцу почети са радом биће донета у зависности од нормализације стања у овим општинама.

Предшколске установе, изузев установа у градским општинама Обреновац и Лазаревац, које нису прекидале са радом настављају са редовним активностима, саопштила је Градска управа.

Начелник школске управе Моравичког округа Данило Беодрански потврдио је да ће се сутра у свим школама настава одвијати нормално, изузев сеоских на подручју општине Горњи Милановац, преноси Танјуг.

"Извршена је дезинфекција свих образовних установа у којима су били смештена лица избављена из поплава ", рекао је Беодрански.

Беодрански је истакао да ће сви ђаци основних и средњих школа на подручју Ивањице, Чачка и Лучана сутра похађати наставу, док ће у Горњем Милановцу радити само градске школе.

Школе сутра неће радити ни у Параћину, у којем се ради на санирању штете.

У међувремену, Универзитет у Београду одлучио је да наредне недеље буду одложена предавања, колоквијуми и други облици наставе.

Таква одлука донета је пошто је 50 одсто волонтера ангажованих у прихватним центрима из редова студентске популације.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво