Девет хиљада функционера није пријавило имовину

Од скоро 35.000 државних функционера у Србији чак 9.000 није пријавило имовину, рекао помоћник директора Агенције за борбу против корупције Драгомир Трнинић. Агенција поднела пријаве против три народна посланика и два председника општина, истакао Трнинић.

Помоћник директора Агенције за борбу против корупције Драгомир Трнинић рекао је да Од скоро 35.000 државних функционера у Србији чак 9.000 није пријавило имовину.

"Због тога смо поднели 168 захтева за покретање кривичног поступка и девет кривичних пријава, а поднели смо пријаве против три народна посланика и два председника општина", рекао је Трнинић на трибини "Домети у борби против корупције на југу Србије" у Врању.

Трибина је организована у оквиру пројекта "Владавина права - да живимо као сав нормалан свет", који ОК радио из Врања реализује у оквиру програма ЕУ "Јачање слободе медија у Србији", а којим руководи Делегација ЕУ у Србији.

Помоћница директора Агенције у Сектору за представке Наташа Јелић је рекла да "готово највећи број" представки које грађани и институције шаљу Агенцији долази с југа Србије.

"Из Врања смо имали 27 представки, из Бујановца седам, а по шест из Сурдулице и Владичиног Хана. Од оснивања је Агенцији стигло око 1.500 представки грађана, и њима се у Агенцији активно бавимо", рекла је Јелићева.

На трибини су учествовали и представници судова с територије седам општина Пчињског округа, полиције, тужилаштва, локалних власти, адвокатских удружења, невладиних организација и мањинских заједница, које је поздравио градоначелник Врања Зоран Антић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво