Читај ми!

Радио Београд 2 слави 56. рођендан

Пре 56 година почело је редовно емитовање Другог програма Радио Београда. На рођендан, професору Слободану Жуњићу свечано је уручена награда за књигу године у области филозофије, естетике, теорије књижевности и уметности.

Други програм Радио Београда почео је редовно емитовање на данашњи дан пре 56 година.

Радијска адреса културе 97,6 мегахерца добро је позната. Слушаоци имају прилике да сваког дана уживају у петнаест сати духовног елитизма у складу са геслом Радио Београда 2. То је плод рада пет његових редакција.

"Радио Београд 2 свакодневно емитује 15 сати програма, магазина, дијалога, разговора, документарних емисија, радио-драма, дакле целовито презентује свет културе и то не само традицију него и савремено стваралаштво", каже главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Ђорђе Малавразић.

Награда Никола Милосевић за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, филозофије и естетике, једино признање те врсте у земљи, припало је професору Слободану Жуњићу за четворотомно дело "Прирок и суштаство".

Добитник награде каже да се иза компликованог наслова крије једна историја српске логике.

"То је историја која обухвата све што се догађало у Србији од средњег века па до данас", објашњава Жуњић.

Награда која носи име једног од наших највецих интелектуалаца и беседника подстрек је теоретичарима баш као и читав и програм Радио Београда 2.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво