Читај ми!

Позив Србима да изађу на изборе

Било би трагично да Срби у местима где су већина, због неизласка на гласање 3. новембра, не буду на власти, поручио патријарх Иринеј. Ако Срби буду у прилици да бирају, нека бирају најбоље међу собом, људе од угледа и ауторитета чија ће реч много значити, рекао патријарх Иринеј.

Патријарх српски Иринеј изјавио је у Пећкој патријаршији да би Срби на Косову и Метохији требало да изађу на предстојеће локалне косовске изборе и да изаберу најбоље људе од угледа и ауторитета.

Српски патријарх је рекао да би било трагично да Срби у местима где су већина, због неизласка на гласање, не буду на власти.

"У насељима где су Срби бројнији и где се бира власт, да не би дошли и у српске крајеве представници Албанаца, мислим да би (Срби) требало да изађу на изборе, да бар очувају власт у својим местима и у својим енклавама", рекао је патријарх Иринеј.

Ако Срби буду у прилици да бирају, поручио је патријарх Иринеј, нека бирају најбоље међу собом, људе од угледа и ауторитета чија ће реч много значити.

Патријарх Иринеј је рекао да у Српској православној цркви нису посебно расправљали о изласку Срба на изборе 3. новембра, додавши да - када патријарх говори - то чини у име Цркве.

Подсетио је да је његово основно мишљење било "на изборе изаћи сви или нико" и да би једино то било спасоносно и корисно, пошто "нашем народу недостаје слога и јединство у садашњим приликама".

Српски патријарх служио је у Пећкој патријаршији архијерејску литургију поводом манастирске славе - Покров Пресвете Богородице, којој је присуствовао и министар без портфеља Александар Вулин.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво