Читај ми!

Милић: Екстремисти спремили оружје

Због безбедносних разлога, а не полтичких отказана "Парада поноса", каже нови начелник београдске полиције Веселин Милић. Екстремисти спремили оружје и полиција ради на њиховом процесуирању, истакао Милић.

Нови начелник београдске полиције Веселин Милић рекао је да је "Парада поноса", која је била заказана са суботу, 28. септембра у Београду, отказана искључиво из безбедносних разлога, а никако политичких.

"Парада поноса" је отказана јер је безбедносна процена била јако лоша. Оцењено је да може доћи до нарушавања јавног реда и мира у већем обиму и несигурности људи у Београду", рекао је Милић за Б92.

Милић се сложио са ставом председника Томислава Николића да је генерално цела организација Параде требало да буде боља, али је истакао да су полиција као и све специјалистичке чете и јединице предузеле све мере на одржавању параде 24 часа пре отказивања.

"Одговорно тврдим да хулигани нису изнад државе нити било ко. Никада није постојала већ политичка воља за решавање како организованог криминала, навијачких група итд. Међутим постојала је опасност за угрожавање живота људи, не само учесника параде, већ грађана Београда, гостију", истакао је Милић.

Милић је подсетио да је 2010. године у току "Параде поноса" медицинску помоћ затражило 204 лица, од чега 173 полицијска службеника, 31 грађанин, било је доста тешких телесних повреда, оштећено је 77 возила на територији Београда, 42 службена возила МУП-а, 24 објекта су оштећена.

Како је указао, непријављена Парада, односно шетња ЛГБТ особа у петак вече, "одржана yз помоћ смс порука".

"Када смо сазнали за то ми смо предузели мере како би их заштитили на најбољи могући начин", навео је нови начелник београдске полиције.

Милић је потвдио да су неки екстремисти, који су хтели да се разрачунавају са учесницима параде у суботу, имали спремно и оружје, истичући да полиција ради на њиховом процесуирању.

На питање да ли се полиција уплашила "Параде поноса", Милић је казао да "није ништа уплашило нас, уплашили за безбедност грађана".

Милић је указао да се геј журке у Београду одржавају без иједног екцеса, истичући да полиција није ту да мења свест грађана већ да се стара о безбедности свих.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво