Читај ми!

Лидингтон: Поштовати заједничке вредности

За Србију је веома важно да покаже приврженост заједничким европским вредностима, рекао британски министар за Европу Дејвид Лидингтон. Немачки шеф дипломатије Гвидо Вестервеле изразио жаљење због отказивања Параде поноса у Београду.

Британски министар за Европу Дејвид Лидингтон изразио је разочарање поводом одлуке да се забрани одржавање Параде поноса у Београду и напоменуо да је за Србију веома важно да покаже приврженост заједничким европским вредностима.

"Разочаран сам што је због одлуке да се, трећи пут за редом, не дозволи одржавање Параде поноса у Београду, ЛГБТ заједница у Србији спречена да оствари своје уставно право на слободу окупљања", навео је Лидингтон у саопштењу објављеном на вебсајту британске владе.

Он је подсетио да су људска права универзална, да морају подједнако бити примењена на све људе и да поштовање људских права представља суштину европских вредности.

"За Србију, као чланицу Савета Европе и будућу чланицу Европске уније, веома је важно да подржава ове принципе и да јасно покаже приврженост овим заједничким европским вредностима", истакао је британски министар.

Лидингтон је изразио наду да ће руководство Србије учинити све како би осигурало да се Парада поноса одржи у будућности.

Жаљење и разочарење због отказивања Параде поноса, која је требало да буде одржана у суботу, претходно су изразили и представници ЕУ, Европског парламента, Савета Европе и амбасаде САД у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво