Читај ми!

Патријарх Иринеј против Параде поноса

Српски патријарх Иринеј осудио покушај организовања Параде поноса у Београду и поручио да је крајње време да Црква и држава ураде нешто ради подстицања наталитета.

Поглавар Српске православне цркве, патријарх Иринеј, поручио је да је СПЦ против одржавања Параде поноса и додао да Црква и држава морају да ураде нешто ради подстицања наталитета, као и духовне и моралне обнове српског народа.

Патријарх је за београдски Недељник рекао да на Параду поноса гледа "црно да црње од тога не може бити".

Осврнувши се на ЛГБТ популацију у Србији у, како се наводи, никад оштријем тону, патријарх је осудио њихов покушај организације геј параде у Београду.

Упитан шта би поручио тим младим људима из ЛГБТ популације који планирају шетњу београдским улицама, патријарх је рекао: "Чега се паметан стиди, будала се поноси."

Патријарх Иринеј, међутим, није желео да се изјасни да ли су се државне власти консултовале са Српском православном црквом око организовања Параде, и да ли очекује немире и насиље у Београду у случају њеног одржавања.

"У нашем трагичном времену ништа није тако угрожено као брак и породица. И брак и породица се плански руше, а посебно геј парадом", рекао је патријарх.

Додаје да српском народу недостаје само још, како је рекао, та пошаст па да нестанемо са лица земље.

"Породица је основна ћелија друштва и народа. Здрава породица је основ за здраво друштво, здрав народ, здраву просвету, здраву културу", навео је патријарх српски Иринеј и закључио да је крајње време да Црква и држава ураде нешто ради подстицања наталитета, као и духовне и моралне обнове српског народа", навео је првојерарх СПЦ.

Парада поноса је у Београду заказана за суботу 28. септембра, али МУП још није изашао са ставом да ли безбедносне процене дозвољавају њено одржавање.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво