Читај ми!

Борба за живот Јованке Броз

Удовица бившег председника СФРЈ Јованка Броз у изузетно је тешком здравственом стању и лекари се боре за њен живот, рекао је директор Ургентног центра Златибор Лончар.

17.55 - Лекари се боре за живот Јованке Броз, а њено стање је тешко и смештена је на интензивној нези, рекао је директор Ургентног центра Златибор Лончар.

15.20 - Директор Ургентног центра Златибор Лончар ће у 17.30 дати изјаву новинарима о здравственом стању Јованке Броз. 

Лекари Ургентног центра у Београду боре се за живот Јованке Броз, удовице председника СФРЈ Јосипа Броза, а њено стање је тешко и смештена је на интензивној нези, рекао је директор Ургентног центра Златибор Лончар.

Лончар је новинарима рекао да је Јованка Броз у полусвесном стању и да реагује само на грубе надражаје.

Прве анализе указују на почетак сепсе, рекао је Лончар.

Према његовим речима, реч је о веома запуштеном стању и навео да је Јованка Броз у Ургентни центар стигла око 13.30, полусвесна и са изузетно лошом крвном сликом, проблемима са мокрењем, ранама од лежања и раном непознатог порекла на грудном кошу.

Лончар је рекао да нема назнака да је Титова удовица доживела инфаркт као што су данас неки медији пренели.

Јованка Броз је на Ургентни центар дошла у пратњи два рођака, а према њиховим речима, она је претходних дана одбијала да је одведу код лекара па је у ту установу доведена тек када није била у стању да се томе успротиви.

Јованку Броз данас је обишао и премијер Србије Ивица Дачић.

Рођена је 7. децембра 1924. године у личком селу Пећани у тадашњој Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца у породици Будисављевић.

Била у браку са Јосипом Брозом од 1952, до његове смрти 1980 године. Од Титове смрти живи повучено у београдском насељу Дедиње.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво