Читај ми!

Београд кроз "двоглед" туристе

Страних туриста у Београду је из године у годину све више. У августу се очекује велики број посета због Београдске регате, Латино маратона, Бир феста, Пена партија, али и Сабора у Гучи, када странци не пропуштају да неколико дана проведу и у Београду.

Београдским улицама сваког лета шета све већи број страних туриста, овог лета их је 10-15 одсто више него 2012. године. Током августа очекује се још више странаца због Београдске регате, Латино маратона, Бир феста, Пена партија, али и Сабора у Гучи. Тада странци не пропуштају да неколико дана проведу и у Београду.

Млади су наши најбројнији летњи гости, али престонички туристички радници примећују и све већи број старијих туриста.

Током лета долазе нам и они наши суграђани који живе преко океана.

Како сазнаје РТС у Туристичком информативном центру, свих стотинак хостела у Београду је пуно до последњег места, а добро послују и хотели.

Ивана Јеремић из Туристичко-информативног центра каже да су јун, јул, август и септембар месеци када се у Центру "ударнички" ради.

"То се свуда осећа. И у нашим центрима, и у граду, и на нашим турама", каже Ивана Јеремић.

Овог лета више је и туриста који долазе бродом.

Током сезоне, 550 великих туристичких бродова са више од 70 хиљада путника упловиће у Београд.

Они се у нашој престоници као и у свим другим кроз које пролазе, задржавају један дан.

Михајло Томић из агенције "Оскар" каже да у тој агенцији покушавају да туристе, осим Београда и Новог Сада, задрже и у Лепенском Виру и Доњем Милановцу, Костолцу и Виминацијуму, и да их тако што дуже задрже у нашим водама.

Туризам у Србији сваке године бележи раст и када је реч о броју гостију и када је у питању зарада.

Прошле године та привредна грана нам је донела готово милијарду долара, а највећи део тог прихода остварен је у Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво