Читај ми!

РТС испунио обавезе јавног сервиса

Радио-телевизија Србије је, према оцени Савета РРА, у највећој мери испунила законске и програмске обавезе које има као јавни сервис. Проналазак модела који ће Јавном сервису обезбедити стабилне приходе биће главни изазов у овој години.

Савет Републичке радиодифузне агенције оценио је да је РТС у највећој мери испунио законске и програмске обавезе које има као јавни сервис. Трећи извештај РРА обухватио је садржај емитован током претходне године на нашим програмима.

Упркос кризи, РТС је испунио дужности јавног сервиса, оцена је надзорних органа.

"Морам да кажем да сви подаци из овог извештаја који су бројни и квантитативни и квалитативни указују да је РТС на свим својим програмима, иако је пословао у веома веома тешким условима, испунио више него све своје законске обавезе и самим тим испунио своју веома важну друштвену улогу", каже председник Савета Републичке радиодифузне агенције владика Порфирије.

Добре оцене, ипак, нису искључиле бригу за опстанак РТС-а у ситуацији када су очекивања велика, а финансирање нестабилно, а проналазак модела који ће Јавном сервису обезбедити стабилне приходе биће главни изазов у овој години.

"Апелујем на све политичке чиниоце у чијим је рукама судбина РТС да имају то у виду и да имају у виду културолошки и информативни и значај који Јавни сервис има за једно демократско друштво када буду доносили коначну одлуку и усвајали модел финансирања", каже председник Управног одбора РТС-а Слободан Марковић.

Најзаступљенији садржаји на Првом програму били су информативни и серијски, а на Другом спортски програм. Неопходан је већи удео културног и дечјег програма, оцењује РРА.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи