Читај ми!

Сахрана краља Петра Другог 26. маја

Петар Други Карађорђевић, његова мајка краљица Марија и супруга Александра биће сахрањени 26. маја у Цркви светог Ђорђа на Опленцу. Посмртни остаци краљице Марије биће пренети у Србију 9. маја.

У Цркви светог Ђорђа на Опленцу 26. маја биће одржана сахрана Петра Другог Карађорђевића, краљице Марије и краљице Александре.

У Тополи на Опленцу све је спремно за сахрану последњег југословенског краља Петра Другог Карађорђевића. Уз његове посмртне остатке 26. маја у крипту ће бити положени и остаци његове супруге Александре и мајке краљице Марије.

Краљица Марија биће сахрањена у горбницу крај свог супруга краља Александра Првог Карађорђевића.

Опленац су посетили члан организационог одбора за пренос посмртних остатака краљевске породице Оливер Антић, амбасадор Велике Британије у Србији, Мајкл Девенпорт и лични секретар краљице Елизабете Друге Кристофер Гејт.

Краљица Марија била је рођака британске круне и њени посмртни остаци биће пренети са краљевског гробља Фрогмор у Виндзору.

Како је најавио Оливер Антић, посмртни остаци краљице Марије стићи ће у Србију 9. маја, а још није познато када ће стићи посмртни остаци краљице Александре.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво