Читај ми!

Апотеке траже тумачење Закона о јавним набавкама

Снабдевање лековима неће моћи да се нормализује ако нам се хитно не доставе тумачења у вези са применом новог Закона о јавним набавкама, упозориле Апотека Београд и Радна група државних апотека Србије.

Апотека "Београд" и Радна група државних апотека Србије упозориле су да снабдевање лековима неће моћи да се нормализује ако им Управа за јавне набавке хитно не достави тумачења везана за примену новог Закона о јавним набавкама.

"Молимо Управу за јавне набавке да што пре дефинише подзаконска акта која прате примену Закона о јавним набавкама, који је ступио на снагу 1. априла, јер без тога не можемо да наручујемо нове лекове", рекла је Танјугу директорка Апотеке "Београд" Драгана Симић.

Истичући да је ова установа на време обезбедила залихе, Симићева је рекла да се већ осећају последице застоја са новим наруџбинама, након доношења Закона о јавним набавкама.

"Не треба очекивати велике несташице, јер смо предузели мере да се то спречи, али почињемо да се бринемо за снабдевање појединим лековима", рекла је директорка Апотеке "Београд".

Симићева је подсетила да је Министарство здравља упутило допис Управи за јавне набавке и Министарству финансија у коме тражи да се државне апотеке, до спровођења централизоване јавне набавке, изузму од примене закона, делимично и због нејасноћа које су настале у његовој примени и немогућности да се јасно планирају набавке.

Рок за доношење пратећих подзаконских аката је истекао 6. априла, а ми још чекамо тумачења да ли ће државне апотеке убудуће морати да расписују тендере и да уђу у процедуру јавне набавке која траје и до два месеца, или ће бити на списку наручилаца за које важи изузеће од закона, објаснила је Симићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво