Читај ми!

Честитке поводом Ускрса

Свештенству и верницима који Ускрс славе 31. марта председник Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, СНС и председник те странке Александар Вучић, муфтија Мухамед Јусуфспахић, председник Одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић и директор Канцеларије за сарадњу с верским заједницама Милета Радојевић пожелели срећне празнике.

Председник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, председник СНС-а Александар Вучић, муфтија Мухамед Јусуфспахић, председник Одбора Скупштине Србије за људска и мањинска права Мехо Омеровић и директор Канцеларије за сарадњу са верским заједницама Милета Радојевић пожелели срећан Ускрс верницима и свештенству који тај празник славе 31. марта.

"Свим верницима, грађанима Србије, који Ускрс славе по Грегоријанском календару, желим да највећи хришћански празник проведу срећно са својим породицама и пријатељима, и да све дане ускршњих празника краси мир и свеопште благостање", наведено је у честитци председника Томислава Николића.

Премијер Ивица Дачић честитао је Ускрс свештенству и верницима.

"У име Владе Србије и у своје лично име честитам вам највећи хришћански празник са жељом да се прослави у радости, благостању и весељу у кругу својих најдражих", наводи се у Дачићевој честитки.

Нека овај празник свима, како се додаје, буде путоказ и извор наде да ће све цркве и верске заједнице у Србији наставити да развијају и унапређују међусобно разумевање и узајамно поштовање.

Српска напредна странка и њен председник Александар Вучић такође су честитали Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару, свештенству и свим верницима Римокатоличке цркве у Србији, са жељом да празник проведу у радости, благостању и сваком добру.

Честиткама се придружио и председник Градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду Милош Вучевић. 

И заменик Реис-ул-улеме Исламске заједнице Србије муфтија Мухамед Јусуфспахић је честитао Ускрс.

"У име Ријасета Исламске заједнице Србије, србијанског Мешихата, муфтија, имама и лично, Вама, великодостојницима и свештенству београдске надбискупије и митрополије и свим верницима Римокатоличке цркве у Србији честитам наступајуће празнике са жељом да их проведете са пуно духовне радости, у лепом расположењу, молећи Бога да свим људима и нашој земљи подари своју доброту, благостање и мир", наводи се у честитки.

Председник Одбора Скупштине Србије за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић пожелео је католичким верницима срећне празнике.

"Нека нас и овај ваш празник повезује, нека нас чини бољим људима, нека свима донесе срећу, благостање и љубав међу људима. Будимо добри према другима и очекујмо добро за себе, наводи се у поруци Омеровића.

Директор Канцеларије Владе Србије за сарадњу са црквама и верским заједницама Милета Радојевић честитао је Ускрс великодостојницима, свештенству, редовништву и монаштву, образовним установама и верницима цркава које прослављају овај велики празник по западном обреду.

"Нека нас радост Ускрса надахне на сталну борбу против греха и слабости и да у сваком трену живота остварујемо највише људске вредности", наводи се у честитки.

Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић честитали су Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим Београђанима који славе.

"Желимо вам да овај најрадоснији хришћански празник проведете у љубави и добром здрављу, делећи радост са својим најближима, пријатељима и комшијама. Поштујмо једни друге, негујмо дух толеранције и уважавајмо различитости по којима је наш град тако препознатљив у свету", наводи се у честитки.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић је у име УРС-а и своје лично име честитао Ускрс свим верницима Римокатоличке цркве у Србији, београдском надбискупу, великодостојницима и монаштву. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво