Читај ми!

Осуда напада на професора Чупића

Више невладиних организација у заједничком саопштењу изразило "велику забринутост и огорчење" поводом медијске хајке која је поведена у таблодиној штампи, а "посебно у дневном листу Курир" против професора Чедомира Чупића.

"Велику забринутост и огорчење" изразило је више невладиних организација поводом медијске хајке која је поведена у таблодиној штампи, а посебно у дневном листу Курир против "угледног професора Универзитета у Београду, борца против корупције и истакнутног активисте процеса изградње демократије у Србији" професора Чедомира Чупића.

"Искуство је показало да овакве кампање могу да доведу до сламања моралних вредности, угрожавања људских права и владавине права и свеопште духовне и друштвене кризе", наводи се у заједничком саопштењу.

Те невладине организације стога "апелују на одговорну и критички усмерену јавност да се супротстави оваквим насртајима на достојанство појединаца, а на новинарска удружења да утичу на своје чланове да се држе новинарске етике".

Саопштење потписали: Београдска отворена школа, Београдски фонд за политичку изузетност (БФПЕ), Фондација за отворено друштво, Београдски центар за људска права, Топлички центар за демократију и људска права, Фондација центар за демократију, Београдски центар за безбедносну политику, Ужички центар за људска права и демократију, Удружење "Пиргос", Пирот, Центар за развој непрофитног сектора, Ресурс центар Мајданпек, Бечејско удружење младих, Лекс лига експерата, Међународни центар "Улоф Палме" и Центар за грађанско деловање Обреновац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи